ADINA PENTELIE

  • portofoliu
  • fotografie
  • blog
  • hand made
  • portret

Numele meu este
Adina Pentelie-Cotenescu.

M-am nascut in Tulcea, pe la anul 1970. Un an productiv pana au venit inundatiile. Apoi m-am nascut eu si s-au retras apele ca sa ma lase sa cresc in armonie cu familia mea, ca apoi sa ma duc la scoala sa invat si eu ceva ca toata lumea.

Apa mi-a placut intotdeauna, asa ca ultimii doi ani de liceu i-am savurat din plin facand naveta pe Dunare spre Galati cel putin o data pe luna, cu vaporul. Pe vremea aceea pasagerul era cel mai bun si sigur mijloc de transport pe ruta Tulcea-Galati. In plus, tatal prietenei mele lucra la capitanie, aducandu-mi unele beneficii in primirea pachetelor de acasa, dar cel mai mare castig fiind acela ca puteam urca in cabina capitanului de vas pentru a putea privi Dunarea de sus.

Apoi am venit in Bucuresti unde viata mea a luat-o pe cu totul alte drumuri.

Imi aduc aminte ca primul curs de fotografie l-am facut in clasa a VI-a cu profesorul de fizica. Apoi a urmat punerea in aplicatie a ceea ce am invatat la curs: fotografierea, camera obscura, developarea, uscarea…uimirea necontenita de ce bune sau proaste fotografii am facut. Totul se intampla in bucataria din apartamentul alor mei, unde mama intra fara sa bata la usa si-mi distrugea toata munca. Au urmat aparatele Smena 8, dezmembrate si reasamblate. De fiecare data imi ramaneau piese iar parintii mei ajungeau sa cumpere alt si alt aparat. Am luat cu mine aceasta pasiune peste tot.

De fapt, stiinta a ceea ce inseamna fotografia am dobandit-o abia acum cativa ani, grazie profesorului meu Adrian Nasturica de la scoala New Age Photography. Pedagogie, rabdare si generozitate in informatiile detinute…cam asa l-as caracteriza in cateva cuvinte. Raman recunoscatoare omului care mi-a aratat ce inseamna lumina, umbra, diagonala , regula treimilor, triunghiul lui Rembrandt si toate cifrele afisate pe un DSLR care te inspaimanta privindu-le.

Totodata, pasiunea pentru pictura, hand made sau bricolaj nu m-a parasit niciodata. Am sa expun obiectele executate de mine cu truda dar mai ales placere.

Ceea ce voi posta pe acest site sunt locuri, oameni si trairi pe care doresc sa le impartasesc cu prietenii si nu numai.

Articole

O altfel de aniversare…
31/07/2018

18 Iulie 2014 – O altfel de aniversare… undeva in Mediterana, intre Cagliari si Mahón(Menorca) Cu delicatețe dar totodată ferm, am simțit mâna lui Dan care mă trezea. În bezna perfe...

Content is protected. Right-click function is disabled.