Imi permit sa scriu acest articol deoarece in ultimii zece ani marea majoritatea a vacantelor mi le-am petrecut pe motocicleta, ca pasager. Desi n-am fost niciodata  adepta plecatului in vacanta cu sifonierul dupa mine, am avut totusi problema bagajelor cand mi s-a repartizat un cobur de 25 l in care sa-mi pun toate acareturile ce-mi vor fi de trebuinta pentru minim o saptamana.

La primul voiaj cand ar fi trebuit sa stam doua saptamani pe drum, am avut norocul de a putea trimite o parte din bagaje cu o masina. De atunci mi-am dat seama ca am exagerat cu “imi trebuie  neaparat si asta”, iar de atunci am reusit ca de fiecare data sa mai tai din asa-zis “necesarul” indispensabil.

In primul rand sa incepem cu “Beauty case-ul”, de care nicio femeie nu se poate dispensa. Periuta si pasta de dinti vor exista binenteles, dar la dimensiuni minime, eventual periuta rabatabila.

Apoi cremele de fata/maini, fixativul, spuma de par, gelul de dus, sau chiar parfumul (daca nu va puteti lipsi de niciunul dintre acestea), pot fi achizitionate in varianta mini, adica cele de 200 ml vor fi de maxim 100 ml.

 

                 

Parfumul daca nu poate fi luat la sticluta mini, puteti cumpara un mini-dozator special, care se incarca direct din sticla mare de parfum.

Mai jos o sa exemplific cu fotografii, variantele alese de mine. Cei de la magazinele DM la gama proprie “Balea” se pare ca s-au orientat catre asa ceva si, chiar daca unele produse nu sunt la standardul dorit de unele dintre noi, pot spune ca-si fac treaba pe o perioada limitata de timp, adica strict in vacanta.

Si nu in ultimul rand, daca totusi nu vrem sa renuntam la produsele pe care le folosim in mod curent, cei de la Sephora si nu numai, au niste recipiente din plastic, special gandite ptr voiaj (mai ales ca pe aeroport nu poti intra cu recipiente mai mari de 100 ml).

 

Acelasi lucru este valabil ptr orice dorim sa luam cu noi, incepand de la solutia de spalat parbrizul castii de moto, pana la sticla de whiskey.

Pentru laptele demachiant, loţiunea tonică si discurile de bumbac – inlocuitorul ideal: servetele demachiante.

Restul accesoriilor de machiaj pot fi reduse la un creion contur de ochi, rimel si ruj. Credeti-ma ca nu ai nevoie de acestea decat seara cand, eventual, vei iesi sa mananci undeva la restaurant si vei dori sa te reimprospatezi. Pe timpul zilei sunt aproape inutile ptr ca ori se sterg de casca, ori se intind pe toata fata de la caldura. Mai bine nu uita sa iei elastice de strans parul si/sau bandane, ptr ca in momentul in care iti dai jos casca vei arata ca dupa o furtuna tropicala, iar tot ce-ti vei dori va fi sa nu mai pui niciodata fundul pe saua motocicletei. Singura ta bucurie va fi ca prietenele tale cele mai bune nu sunt langa tine sa te vada cum arati.

Si daca tot a venit vorba despre cum arati, sa ne referim putin si la ce haine punem in bagaje. Si aici trebuie sa fim foarte atente la cat la % din sifonier dorim sa luam cu noi.

Poate nici ca Gilda Texter in “Vanishing Point” nu vom vrea sa fim…

….dar nici sa ne gandim ca vom face parade modei in fiecare seara. V-o spune asta o persoana care a lucrat in domeniul confectiilor ptr cele mai renumite brand-uri, dar care nu ar aborda o astfel de tinuta in turele moto ptr nimic in lume. Mai degraba pot sugera investirea in echipamentele confectionate din materiale tehnice, special gandite ptr frig/ploaie/vant/anti transpiratie/etc. In rest, as alege hainele non-şifonabile dar care sunt pur sintetice sau, extrema opusa, adica foarte-şifonabile (gen in), ptr ca spre norocul nostru sunt foarte la moda. Si astfel ai rezolvat si problema “chic and fashion”. Binenteles ca este preferabil sa ai tinute compuse din doua piese care se pot combina intre ele atat cromatic dar si ca stil, astfel obtinand-se efectul de tinute noi in fiecare seara. Si nu uitati esarfele care dau o eleganta aparte.

Oricum, indiferent ce imbracaminte vei alege, nu uitati sa va procurati un nou recipient (si acesta mic) cu detergent lichid de rufe. Asta te va scuti de a lua excesiv de multe haine cu tine, iar seara se pot spala cateva obiecte de lenjerie intima, care pana dimineata se pot usca fara probleme. Binenteles ca vorbim de perioada verii, sau in tinuturi relativ calde, ptr ca daca veti calatori in Alpi prin pasurile de peste 2400 m altitudine, chiar si-n luna august este preferabil sa renuntati la tinuta mult visata de…rochite cu bretele si sandalute argintii.

Ca tot vorbeam de sandale, ca incaltaminte v-as sugera sa aveti neaparat o alta pereche de incaltari comode in care sa va “aruncati” dupa ce scapati de ghetele de moto si, binenteles, o pereche de papuci super plati  si usori (eventual din cei oferiti gratuit de hotelurile de 4 stele) ptr stat prin camerele de hotel. Ptr confortul nostru psihic dar mai ales ptr igiena personala, in fiecare seara dupa ce parcam, ne „cosmetizam” ghetele cu spray-ul odorizant de la Bama sau Kiwi.

Restul echipamentului ce poate fi luat ramane la lititudinea fiecaruia in a-l alege. Spun asta ptr ca noi avem tot felul de acareturi, ce tin de pasiunile noastre. La acestea nu renuntam (chiar de-ar fi sa plecam fara haine pe noi) gen: aparat foto, binoclu, fierbator si cani ptr cafea, carti de citit, boxa, tableta, etc). Astea nu mai tin de cochetarie ci de tabieturi.

Deci, pana la urma indiferent ce puneti in bagaje, asa cum au spus si altii inaintea mea, nu uitati ca…

             FOUR WHEELS MOVE THE BODY, BUT TWO WHEELS MOVE THE SOUL !